Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty 24/7) już od 239,00 zł.
Nasze Inne Sklepy i Strony

PrzepisyChinskie.pl

Sushi-Sklep.pl

ChinskiePrzepisy.pl

Producenci
Bestsellery
Prowadnica Taidea Do Ostrzenia Noży Na Kamieniach
Prowadnica Taidea Do Ostrzenia Noży Na Kamieniach
29,25 zł 22,50 zł
szt.
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) T6310W
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) T6310W
186,03 zł 143,10 zł
szt.
Laureat E-Gazele Biznesu

Laureat E-Gazele Biznesu 2015 i 2016

Koszty Dostawy

Bunmei Nóż Deba 19,5cm

Bunmei Nóż Deba 19,5cm
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 475,00 zł 617,50 zł 475.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Bunmei Nóż Kuchenny Deba 19,5 cm

Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Długość całkowita – 35,5 cm

Długość ostrza – 19,5 cm

Szerokość ostrza – 5,7 cm

Grubość klingi – 4,7 mm

Waga – ok. 317 g

Rękojeść – Drewno magnoliowe

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 56 - 58
Klinga nierdzewna: Tak
Sposób ostrzenia: Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż kuchenny
Długość ostrza: 16 - 19 cm
Typ ostrza: Deba
Stal: Molibdenowo-wanadowa

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl