
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.








Bunmei Nóż Makiri 13,5cm

Opis
Bunmei Nóż Makiri 13,5cm
Dane techniczne:
Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno magnoliowe
Twardość - 56-57 HRC +/- 1
Długość całkowita - 27,4 cm
Długość ostrza - 13,5 cm
Szerokość klingi - 2,5 cm
Grubość klingi - 2,6 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga w pochwie/bez - ok. 116 g/80 g
Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 56, 57 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Jednostronny praworęczny |
Stal wielowarstwowa: | Nie |
Materiał rękojeści: | Tradycyjna Japońska |
Rodzaj noża: | Nóż myśliwski |
Długość ostrza: | 13 cm |
Typ ostrza: | Makiri |
Stal: | Molibdenowo-wanadowa |