Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier 48) już od 239,00 zł.
Nasze Inne Sklepy i Strony

PrzepisyChinskie.pl

Sushi-Sklep.pl

ChinskiePrzepisy.pl

Producenci
Bestsellery
Laureat E-Gazele Biznesu

Laureat E-Gazele Biznesu 2015 i 2016

Koszty Dostawy

Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 334,00 zł 334.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Rękojeść – Drewno magnoliowe

Waga – 98 g

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl