Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super
Seria noży Zanmai Beyond została zaprojektowana, by przekraczać granice skuteczności w pracach kuchennych. Zastosowanie rdzenia ze stali węglowej aogami super sprawia, że krawędź tnąca mknie przez krojone składniki, które nie stawiają oporu, a okucie stalą nierdzewną uodparnia powierzchnię na rdzę. Sama klinga ma grubość poniżej dwóch milimetrów, dzięki czemu nóż bardzo gładko wchodzi w krojone produkty. Ośmiokątna rękojeść z drewna hinoki (cyprisika japońskiego) daje doskonałą kontrolę nad krawędzią tnącą I jest skręcona dla dodatkowego komfortu oraz dopasowania do dłoni.
Santoku jest doskonałym wyborem jako podstawowy nóż szefa kuchni, jego kształt pozwala na wszechstronne wykorzystanie w zadaniach kuchennych.
Nóż Nakiri jest tradycyjnie przeznaczony do obróbki warzyw, ziół I owoców – prosta krawędź tnąca I duża powierzchnia pozwala na sprawną pracę I zbieranie pokrojonych składników.
Uniwersalny nóż 15 cm to świetny wybór uzupełniający większe noże. Ścięty czubek pozwoli na wymagające precyzji cięcia, a wąska głownia sprawdzi się przy obieraniu.
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Bunka 18cm
Opis: Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Santoku 18cm
Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Uniwersalny 11cm
Opis: Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Opis: Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Sujihiki 24cm
Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Sujihiki 27cm
Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.