Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Noże Santoku
W kuchni każdego miłośnika kuchni, nie tylko azjatyckiej, powinien znaleźć się solidny, niezawodny nóż. Wykonane z najwyższej jakości materiałów takich jak stal nierdzewna (molibdenowo-wanadowa). Co wyróżnia nóż Santoku? Jest to połączenie tradycyjnego noża szefa kuchni z tasakiem kuchennym. Jego budowa pozwala na precyzyjne krojenie mięsa jak i siekanie czy szatkowanie owoców i warzyw. Umożliwia on zarówno wysokie jak i niskie krojenie. Nóż Santoku zazwyczaj ma długość od 14 do 20 cm klingi. Jest nieco szerszy niż gyuto, a krawędź tnąca jest niemal identyczna jak w tasaku. Dzięki sporej powierzchni płazów znacznie praktyczniejsze staje się przenoszenie pokrojonych już produktów. Stosunkowo krótkie ostrze idealne będzie dla niższych i bardziej drobnych osób. Należy pamiętać, że noże te są niezwykle ostre, dlatego należy ich używać z dużą dozą uważności i rozwagi.
24 900,00 zł
1 299,00 zł
939,00 zł
1 119,00 zł
369,00 zł
349,00 zł
289,00 zł
219,00 zł
339,00 zł
359,00 zł
369,00 zł
319,00 zł
769,00 zł