
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.





Producent


Słowo Kotori znaczy w języku japońskim „mały ptak”. Noże z tej serii cechuje delikatny, naturalny design i szlachetne wykończenie. Mocne klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, co zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Klasyczne, nitowane rękojeści z brązowego materiału Pakkawood wygodnie leżą w dłoni, są odporne na wilgoć i nie kurczą się pod wpływem wysokich temperatur. Noże z serii Satake Kotori to znakomita propozycja dla osób, które cenią sobie w pracy optymalne rozwiązania.
W ofercie Satake znajduje się szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości wytwarzane w Japonii. Satake Cutlery Mfg. Co., Ltd. od 1947 roku zajmuje się produkcją wysokiej jakości towarów w przystępnych cenach. Firma posiada znakomicie wyposażony zakład produkcyjny w mieście Seki, które słynie na całym świecie jako stolica japońskiego nożownictwa, a współczesny przemysł współistnieje tam z kowalstwem tradycyjnym. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne narzędzia, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.
Noże Satake ostrzone są pod kątem 15 stopni, a pod względem kształtów i rozmiarów dostosowane są do potrzeb różnych użytkowników. Klingi powstają z najlepszych gatunkowo materiałów, takich jak stal molibdenowo-wanadowa, wysokowęglowa stal nierdzewna, stal VG-10, czy kuta stal wysokowęglowa. Noże Satake są lekkie i doskonale wyważone, dlatego też od wielu lat cieszą się ogromną popularnością na rynku japońskim – zarówno wśród profesjonalnych, jak i domowych szefów kuchni.