Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Submit
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Producenci

Nowości

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

799,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 18cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 18cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

799,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 16,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 16,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 16,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

699,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 16,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 16,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 16,5cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

599,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 19cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 19cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 19cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

999,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 16cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 16cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 16cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

799,00 zł

szt.
  • nowość

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Sujihiki 24cm

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Sujihiki 24cm
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Sujihiki 24cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 459,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm
Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 769,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Opis: Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 589,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 289,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 989,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 699,00 zł

szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl