Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Odbiór Osobisty) już od 1,00 zł.
Nasze Inne Sklepy i Strony

PrzepisyChinskie.pl

Sushi-Sklep.pl

ChinskiePrzepisy.pl

Laureat E-Gazele Biznesu

Laureat E-Gazele Biznesu 2015 i 2016

Koszty Dostawy

Producenci
Bestsellery
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) TG6310
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) TG6310
186,03 zł 143,10 zł
szt.
Nóż Szefa Kuchni 20cm | Global G-2
Nóż Szefa Kuchni 20cm | Global G-2
518,70 zł 399,00 zł
szt.
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000) T7100W
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000) T7100W
90,09 zł 69,30 zł

Tojiro Aogami Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Tojiro Aogami Nóż Yanagi-Sashimi 24cm
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 1 029,00 zł 1 337,70 zł 1029.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Tojiro
Kod produktu: F-960

Opis

Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze - Najwyższej jakości stal wysokowęglowa Aogami #2 (szlif jednostronny)

Twardość - 63 HRC +/- 1

Długość całkowita - 38 cm

Długość ostrza - 24 cm

Szerokość klingi - 3 cm

Grubość klingi - ok. 2,8 mm

Waga - ok. 115 g

Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 63
Klinga nierdzewna: Nie
Sposób ostrzenia: Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 2-9 warstw
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza: 24 cm
Typ ostrza: Yanagi Sashimi
Stal: Aogami #2

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl