Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty 24/7) już od 239,00 zł.
Nasze Inne Sklepy i Strony

PrzepisyChinskie.pl

Sushi-Sklep.pl

ChinskiePrzepisy.pl

Producenci
Bestsellery
Prowadnica Taidea Do Ostrzenia Noży Na Kamieniach
Prowadnica Taidea Do Ostrzenia Noży Na Kamieniach
29,25 zł 22,50 zł
szt.
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) T6310W
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) T6310W
186,03 zł 143,10 zł
Laureat E-Gazele Biznesu

Laureat E-Gazele Biznesu 2015 i 2016

Koszty Dostawy

Tojiro Aogami Nóż Yanagi-Sashimi 30cm

Tojiro Aogami Nóż Yanagi-Sashimi 30cm
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 1 769,00 zł 2 299,70 zł 1769.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 30 cm Tojiro Aogami

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze - Najwyższej jakości stal wysokowęglowa Aogami #2 (szlif jednostronny)

Twardość - 63 HRC +/- 1

Długość całkowita - 44,8 cm

Długość ostrza - 30 cm

Szerokość klingi - 3,5 cm

Grubość klingi - ok. 3,4 mm

Waga - ok. 160 g

Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 63
Klinga nierdzewna: Nie
Sposób ostrzenia: Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 2-9 warstw
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza: 30 cm
Typ ostrza: Yanagi Sashimi
Stal: Aogami #2

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl