Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Odbiór Osobisty) już od 1,00 zł.
Nasze Inne Sklepy i Strony

PrzepisyChinskie.pl

Sushi-Sklep.pl

ChinskiePrzepisy.pl

Laureat E-Gazele Biznesu

Laureat E-Gazele Biznesu 2015 i 2016

Koszty Dostawy

Producenci
Bestsellery
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) TG6310
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) TG6310
186,03 zł 143,10 zł
szt.
Nóż Szefa Kuchni 20cm | Global G-2
Nóż Szefa Kuchni 20cm | Global G-2
518,70 zł 399,00 zł
szt.
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000) T7100W
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000) T7100W
90,09 zł 69,30 zł

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 499,00 zł 648,70 zł 499.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Tojiro
Kod produktu: F-913

Opis

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm

Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2

Twardość - 60 HRC +/- 1

Długość całkowita - 40,5 cm

Długość ostrza - 27 cm

Szerokość klingi -  cm

Grubość klingi -  mm

Waga - ok.  140 g

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy. Tradycyjna metoda wykańczania noży na czarny mat nadaje klingom niepowtarzalny styl i pomaga chronić stal węglową przed wchodzeniem w reakcje z żywnością.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 60
Klinga nierdzewna: Nie
Sposób ostrzenia: Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 2-9 warstw
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza: 27 cm
Typ ostrza: Tako Sashimi
Stal: Shirogami #2

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl