Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty 24/7) już od 239,00 zł.
Nasze Inne Sklepy i Strony

PrzepisyChinskie.pl

Sushi-Sklep.pl

ChinskiePrzepisy.pl

Producenci
Bestsellery
Prowadnica Taidea Do Ostrzenia Noży Na Kamieniach
Prowadnica Taidea Do Ostrzenia Noży Na Kamieniach
29,25 zł 22,50 zł
szt.
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) T6310W
Ostrzałka Kamienna Taidea (1000/3000) T6310W
186,03 zł 143,10 zł
szt.
Laureat E-Gazele Biznesu

Laureat E-Gazele Biznesu 2015 i 2016

Koszty Dostawy

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 499,00 zł 648,70 zł 499.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm

Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2

Twardość - 60 HRC +/- 1

Długość całkowita - 40,5 cm

Długość ostrza - 27 cm

Szerokość klingi -  cm

Grubość klingi -  mm

Waga - ok.  140 g

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy. Tradycyjna metoda wykańczania noży na czarny mat nadaje klingom niepowtarzalny styl i pomaga chronić stal węglową przed wchodzeniem w reakcje z żywnością.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 60
Klinga nierdzewna: Nie
Sposób ostrzenia: Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 2-9 warstw
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza: 27 cm
Typ ostrza: Tako Sashimi
Stal: Shirogami #2

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl